1. Gratis vooronderzoek
  2. Beste service
  3. Altijd de hoogste kwaliteit

Supersnel met SSD opslag

Installatie SSD 250GB Bekijk categorie
Installatie SSD 250GB
Installatie SSD 500GB Bekijk categorie
Installatie SSD 500GB
Installatie SSD 1TB Bekijk categorie
Installatie SSD 1TB
Installatie SSD 2TB Bekijk categorie
Installatie SSD 2TB

Wat is een SSD?

De SSD is het computeronderdeel waarop je al jouw bestanden bewaart. Denk aan je vakantiefoto's, films die je downloadt, muziek die je bewaart en office documenten die je schrijft. Een SSD doet dit wel 5 keer sneller dan een HDD. Bovendien start je games en programma's sneller op. Maar wat betekent SSD en wat kun je ermee? Ik leg het je uit aan de hand van 3 vragen en antwoorden.

1. Wat betekent SSD?

SSD staat voor Solid State Disk en betekent vrij vertaald 'stilstaande schijf' Een SSD bewaart data namelijk in chips. Dit in tegenstelling tot een HDD, die informatie bewaart middels een ronddraaiende schijf onder een lees- en schrijfkop.

2. Hoe werkt een SSD?

Een SSD is een chip. Net als meer onderdelen in je computer. Zoals je moederbord, werkgeheugen en processor. De specifieke functie van een SSD is de opslag van informatie, zoals je bestanden, die je ten alle tijde kan benaderen. Zoom je in op microscopisch niveau, dan zie je dat SSD's bestaan uit een netwerk van cellen. Elke cel slaat een stukje informatie op.

3. Wat kun je met een SSD en waarom wil ik er een?

Een SSD is het opslagcentrum van je computer. Daarin bewaar je alle bestanden: van het besturingssysteem tot aan je foto's. Omdat een SSD wel tot 4 keer sneller is dan een traditionele HDD, heb je niet alleen extra opslagruimte, maar ook flinke snelheid prestaties. Zo start je computer op binnen 15 seconden, laad je games vlot zodat je snel in het eerste level staat en bewerk je sneller video's, foto's en muziek.

De SSD waarop je kunt vertrouwen

Profiteer van optimale betrouwbaarheid met de 860 PRO. Dankzij de nieuwste V-NAND-technologie en een krachtige algoritmische controller, kan de SSD een hoge workload aan voor hoogwaardige pc’s, werkstations en NAS (Network Attached Systems) en is daarmee onmisbaar voor gamers, IT’ers en creatieve professionals.

Verbeterde prestaties

Snelheden zijn en blijven constant, zelfs bij een zware workload en het uitvoeren van verschillende taken. De 860 PRO bereikt sequentiële schrijfsnelheden tot 530 MB/s dankzij een ideale combinatie van de nieuwste V-NAND-technologie en een hoogwaardige controller, die een sequentiële leessnelheid tot 560 MB/s garandeert.